Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

HERMES Startup Ödülü 2026'da İsviçreli Girişim BTRY'nin Ultra İnce Katı Hal Bataryalarına Verildi

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • 1776708130517-hannover-news-april-20-2026-web.png

## İsviçreli Girişim BTRY Ultra İnce Katı Hal Bataryalarıyla HERMES Startup Ödülünü Kazandı

2026 HERMES Startup Ödülü, Alman Hannover Messe fuarında İsviçreli genç girişim BTRY'ye verildi. Bağımsız jüriyi, Fraunhofer Topluluğu Başkanı Prof. Dr.-Ing. Holger Hanselka'nın başkanlığında, ultra ince ve tamamen esnek katı hal bataryaları ile etkilediler.

Ödül, 19 Nisan 2026'da Federal Araştırma, Teknoloji ve Uzay Bakanı Dorothee Bär tarafından Federal Şansölye Friedrich Merz'in huzurunda takdim edildi.

### BTRY Ultra İnce Katı Hal Batarya Özellikleri
    • Ultra ince yapı, sadece 0.1 mm kalınlıktan başlar
    • Tamamen esnek tasarım
    • Hızlı şarj ve deşarj: 1 dakikada tam dolum ve boşalma
    • Yüksek sıcaklık dayanımı: 150 °C'ye kadar çalışabilir
    • Oldukça güvenli, geleneksel lityum iyon hücrelerden üstün
    • Yarı iletken üretim teknolojileri kullanılarak üretilmiş
    • Zararlı solvent içermez, düşük malzeme tüketimiyle çevre dostu

### Yenilik ve Gelecek Vizyonu

BTRY'nin geliştirdiği bu katı hal bataryalar; kablosuz IoT sensörler, giyilebilir teknolojiler ve medikal uygulamalar için yeni nesil enerji depolama çözümleri sunuyor. Hafif, dayanıklı ve güvenli olması sayesinde elektrikli cihazların performansını artırıyor.

Dorothee Bär, "BTRY'nin ultra ince bataryası yenilikçi fikirlerin rekabet gücü yarattığını gösteriyor. Bu alan tasarruflu ve kaynak dostu enerji depolama çözümü, geleceğin politikaları için bilgiye yatırım yapmanın refahı güvence altına almak demek olduğunu vurguluyor." dedi.

Prof. Holger Hanselka ise "İklim nötr bir toplum için esnek ve etkili enerji depolama teknolojileri olmazsa olmaz. BTRY'nin ürünü ve üretim teknolojisi her ikisinde de üstünlük sağladı ve lisans pazarlıklarına başladı. Tüm jüri adına HERMES Startup AWARD 2026 ödülünü kazandıkları için tebrik ediyorum." yorumunda bulundu.

### HANNOVER MESSE ve HERMES Startup Ödülü

Deutsche Messe tarafından verilen HERMES Startup Ödülü, beş yaşından küçük şirketlere ve yüksek teknolojik yenilik barındıran ürünlere verilir. Ödül, HANNOVER MESSE açılış töreninde takdim edilir.

HANNOVER MESSE, endüstri alanında dünyanın önde gelen fuarıdır. 3.000'e yakın firma makine mühendisliği, elektrik, dijital ve enerji sektörlerinde rekabetçi ve sürdürülebilir çözümler sunar. 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında Brezilya'nın partner olduğu organizasyon Hannover'de gerçekleşecektir.

Geri