- Konu Yazar
Beckhoff, Vision Unit Illuminated serisini, sıvı lens teknolojisi ve entegre polarizasyon özelliklerine sahip 16 donanım çeşidi ile genişletti. Bu geliştirme, endüstriyel ortamlarda makine görüşü performansını artırmayı hedefliyor.
### Vision Unit Illuminated Serisi
Vision Unit Illuminated (VUI), görüntü yakalama, ayarlanabilir optik ve aydınlatmayı tek bir IP65/67 koruma sınıfına sahip gövdede birleştiren merkezi olmayan bir görüntüleme sistemi olarak çalışıyor. EtherCAT ile otomotiv veri ekosistemine ve genel endüstriyel kontrol sistemlerine entegre edilebilen bu sistem, modüler görüş donanımlarına kıyasla daha az yer kaplıyor ve kablolama karmaşasını azaltıyor.
Son genişleme ile 5.1, 8.1 ve 12.4 megapiksel çözünürlükte sensörler sunuluyor. Bu sensörler, yüksek hızlı döngü tespiti ve yüksek hassasiyetli metrologi uygulamalarını hedef alıyor.
### Ayarlanabilir Optiklerin Teknik Entegrasyonu
Serinin temelinde yazılım kontrollü odaklama sağlayan sıvı lens teknolojisi bulunuyor. Mekanik hareket gerektirmeyen bu teknoloji, yüksek titreşimli üretim ve tedarik zinciri ortamlarında cihazın dayanıklılığını artırıyor. Yeni 16 model, global shutter sensörlerle birlikte kullanılarak hızlı hareket eden konveyör sistemlerinde oluşan rolling shutter bozulmasını ortadan kaldırıyor.
### Polarizasyon ile Yüzey Yansımalarının Azaltılması
Çapraz polarize filtrelerin kullanımı, optik kalite kontrolünde yüzey yansımalarının neden olduğu sorunlara çözüm getiriyor. Polarize ışık sayesinde cam, plastik film ve sıvı yüzey gibi saydam ve yansıtıcı malzemelerde yüksek kontrastlı görüntüler elde edilebiliyor. Bu donanım seviyesi filtreleme, alt yüzey kusurlarını ve baskılı işaretleri parlamadan dolayı görünmez hale gelmeden tespit ediyor. İlaç paketleme ve elektronik montaj gibi uygulamalarda, bu yöntem görüntü işleme algoritmalarının yükünü azaltıyor.
### Dayanıklılık ve Kontrol Sistemi Senkronizasyonu
Cihaz, makine yapımı süreçlerindeki termal ve mekanik streslere dayanacak şekilde tasarlanmıştır. VUI, TwinCAT görsel yazılım ortamına tam entegre edilmiştir. Kamera parametreleri, aydınlatma stroboskopu ve sıvı lens odaklama fonksiyonları PLC döngüsü ile senkronize edilerek, üretim hattında farklı ürün yüksekliği veya denetim gereksinimlerinde odaklama ayarlarının anında ve otomatik olarak değişmesini sağlar. Bu özellik, esnek imalat hücrelerinde üretim hızının korunmasına olanak tanır.