Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 Doozy Robotics'ten Küresel Pazarlara Yapay Zeka Destekli Robotik Çıkarması! 🚀

Süeda Asil

Kurumsal
  • AQUA Automation
  • art_22_ac94cd088bb39da9a0bbf71b0e92d574.jpg

Singapur merkezli fiziksel yapay zeka (YZ) robotik şirketi Doozy Robotics, ABD, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkeleri ve Asya'ya yayılma kararı aldığını duyurdu. Bu hamle, şirketin fiziksel YZ platformu ve orkestrasyon teknolojisiyle büyümesinin yeni bir aşamasını işaret ediyor.

Doozy, dikey entegre ekosistemi sayesinde endüstriyel süper insansı robotları, otonom mobil robotları ve otonom forkliftleri bir araya getiriyor. Tüm bu sistemler, şirketin tescilli orkestrasyon katmanı Eywa-OS tarafından koordine ediliyor.

Bu platform, adeta süper zeki bir fabrika yöneticisi gibi çalışıyor. Üretim hedeflerini yorumluyor, insansı robotları ve diğer robotları sahada görevlendiriyor ve beklenmedik durumlara uyum sağlıyor. Endüstriyel süper insansı robotun bu yıl içinde piyasaya sürülmesi ve ilk dağıtımların kısa süre sonra başlaması planlanıyor.

Doozy Robotics CEO'su ve kurucu ortağı Suresh Chandrasekar, "Küresel iş gücü sıkıntısı geçici bir dengesizlik değil, yapısal bir değişim," diyor. "Biz, üretimin bir sonraki çağını güçlendirecek fiziksel YZ iş gücünü inşa ediyoruz. İnsansı robotları, otonom sistemleri ve Eywa-OS orkestrasyonunu birleştirerek, tesislerin akıllıca ve ölçeklenebilir bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. ABD'ye bu genişleme, bu vizyon için kritik bir adım."

Şirket ayrıca, Robot-as-a-Service (RaaS) modelini çoklu ajan ekosistemine genişletiyor. Müşteriler, donanım satın almak yerine, entegre bir otonom iş gücüne aylık abonelikle sahip olabiliyor. Böylece, üretim talepleri değiştikçe insansı robot ve diğer robot sayılarını artırıp azaltabiliyorlar. Bu da fabrika otomasyonunu ağır bir sermaye harcamasından esnek bir operasyonel hizmete dönüştürüyor.

Doozy Robotics'in bu genişlemesi, yapısal iş gücü sıkıntısı ve ölçeklenebilir otonom endüstriyel iş gücüne yönelik artan talep ortamında gerçekleşiyor.

Geri