- Konu Yazar
Endüstriyel dünyada elektrik güvenliği ve verimlilik, her zamankinden daha kritik hale geliyor. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere teknoloji devleri Siemens ve Infineon, veri merkezleri, üretim tesisleri ve batarya depolama sistemleri için devrim niteliğinde bir yarı iletken devre kesici teknolojisi geliştirmek üzere güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği, elektrik korumasında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
─────────────────────────
💡 Yenilikçi Teknolojilerin Birleşimi
Bu stratejik ortaklıkta, Infineon'un silisyum karbür (SiC) güç modülleri, Siemens'in SENTRON 3QD2 yarı iletken devre kesicileriyle entegre ediliyor. Amaç, elektrik korumasını bir üst seviyeye taşıyarak veri merkezleri, üretim tesisleri ve batarya depolama sistemlerinde kesintisiz ve güvenilir operasyonlar sağlamak.
🚀 Verimlilik ve Güvenilirlik Artışı
Infineon, Siemens'in SENTRON 3QD2 devre kesicilerinde kullanılmak üzere gelişmiş silisyum karbür (SiC) güç modülleri tedarik edecek. Bu entegrasyon sayesinde Siemens'in koruma çözümlerinin verimliliği, güç yoğunluğu ve güvenilirliği önemli ölçüde artırılacak.
📊 Artan Elektriklenme ve Karmaşıklığa Yanıt
Infineon Endüstriyel ve Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CSO'su Andreas Weisl, yapay zeka veri merkezleri ve fabrikaların giderek daha fazla elektriklenip karmaşıklaştığını belirtiyor. Bu durumun elektriksel arızalara karşı savunmasızlığı artırdığını ve daha sürdürülebilir, verimli ve güvenilir güç dağıtım sistemlerine olan talebi körüklediğini vurguluyor. Weisl, "Gelişmiş silisyum karbür teknolojimizi Siemens'in güç dağıtımındaki uzmanlığıyla birleştirerek, güç açısından kritik ortamlarda hızlı, güvenli ve güvenilir operasyonlar sağlamak için bu talebi karşılıyoruz," diyor.
⏱️ Mikro Saniyeler İçinde Koruma
Geleneksel elektromekanik devre kesicilerin aksine, Siemens SENTRON 3QD2, mekanik parçalar yerine yarı iletken bileşenler ve akıllı koruma algoritmaları kullanıyor. Siemens'e göre bu, mikro saniye aralığında ultra hızlı kesintiye olanak tanıyor; bu da konvansiyonel sistemlerden 1.000 kata kadar daha hızlı. Bu yetenek, doğru akım (DC) şebekeleri için hayati önem taşıyor ve endüstriyel üretim ve yapay zeka veri merkezleri gibi uygulamalarda koruma ve sistem kullanılabilirliğini artırıyor. Bu tür ortamlarda gecikmeler, elektrik arızaları durumunda kesinti, veri kaybı veya donanım hasarına yol açabilir.
⚙️ Daha Esnek Güç Altyapısı
Bu iş birliği, güç açısından kritik uygulamaların artan taleplerini karşılıyor. Infineon'un 62 mm CoolSiC MOSFET modülü 1200 V'nin Siemens'in gelişmiş koruma konseptlerine entegrasyonuyla, şirketler daha esnek bir güç altyapısına katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu ortak yaklaşım, DC şebekelerinin ve yüksek düzeyde elektriklenmiş ortamların artan benimsenmesini destekleyerek endüstriyel ve altyapı operatörlerinin artan performans ve güvenilirlik gereksinimlerini karşılamasına yardımcı oluyor.