Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Endüstriyel Otomasyon İçin Yüksek Hızlı Dijital İzolatörler: Toshiba'dan Yeni Seri!

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • art_399_fe99dd6a203c16a281546c6725622ec7.jpg

Toshiba'dan Endüstriyel Otomasyona Yüksek Hızlı Çözüm​

Toshiba Electronics Europe, endüstriyel otomasyonun zorlu koşullarına dayanıklı, yüksek hızlı dört kanallı dijital izolatör serisi DCL54xx01A'yı piyasaya sürdü. Bu yeni seri, programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC'ler) ve motor kontrol sistemleri için tasarlanmış olup, sinyal bütünlüğünü yüksek sıcaklıklı üretim ortamlarında bile korumayı hedefliyor.

Gürültülü Ortamlarda Kesintisiz Veri İletimi​

Endüstriyel ekipmanlar, hızlı anahtarlamalı güç cihazları nedeniyle sıkça yüksek seviyelerde ortak mod gürültüsüyle karşılaşır. DCL54xx01A serisi, bu elektriksel paraziti azaltmak için manyetik kuplaj izolasyon teknolojisini kullanıyor ve tipik olarak 150 kV/µs'lik yüksek bir Ortak Mod Geçici Bağışıklığı (CMTI) sağlıyor. Bu sayede, değişken frekanslı sürücüler, giriş/çıkış (I/O) arayüzleri ve anahtarlamalı güç kaynakları gibi uygulamalarda güvenilir veri iletimi garanti ediliyor.

Ayrıca, bu izolatörler -40 °C ile +125 °C arasındaki geniş sıcaklık aralığında çalışabiliyor. Bu özellik, standart ticari bileşenlerin termal bozulma yaşayabileceği yüksek sıcaklıklı endüstriyel ortamlarda dağıtım için idealdir.

Teknik Özellikler ve Esnek Mimariler​

• Veri Hızı: 150 Mbit/s'ye kadar sürekli veri hızlarını destekler.
    • Besleme Gerilimi: 2.25 V ile 5.5 V arasında çalışır.
    • İzolasyon Gerilimi: Bir dakika boyunca 5.000 Vrms izolasyon gerilimi sunar.
    • Gecikme Süresi: Tipik 10.9 ns yayılım gecikmesi ve 0.8 ns darbe genişliği bozulması ile sistem zamanlama hatalarını minimize eder.

Cihazlar, geniş gövdeli 16 pimli SOIC (16 W SOIC) paketlerde sunulur ve 4:0, 3:1 veya 2:2 (iki yönlü iletim) gibi çeşitli iletim yönü konfigürasyonlarını destekler. Bu esneklik, donanım mühendislerine endüstriyel veri ekosistemindeki geniş bir izole iletişim arayüzü yelpazesini destekleme imkanı sunar.

Rekabetçi Avantajlar​

DCL54xx01A serisi, 150 Mbit/s veri hızı ve 150 kV/µs CMTI değeri ile öne çıkıyor. Bu değerler, Texas Instruments (ISO774x serisi) ve Analog Devices (ADuM14x serisi) gibi rakiplerin standart kapasitif dijital izolatörlerinin genellikle 100 Mbit/s veri hızı ve 85-100 kV/µs CMTI değerlerinin üzerindedir. Manyetik kuplaj teknolojisi sayesinde, modern hızlı anahtarlamalı silisyum karbür (SiC) veya galyum nitrür (GaN) güç sistemlerinin gerektirdiği sıkı zamanlama ve gürültü reddetme toleranslarını doğrudan karşılıyor.

Geri