Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 AEON Fabrika Yolunda: Schaeffler'in İnsanoid Spor Salonu'nda Eğitim Başladı! 🚀

art_455_0a2b6ade312c97400ce3e2164fd9818e.jpg

Hexagon Robotics ve Schaeffler İş Birliğiyle Geleceğin Fabrikaları Şekilleniyor​

Hexagon Robotics ve hareket teknolojileri devi Schaeffler, stratejik ortaklıklarında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Hexagon'un çok amaçlı insansı robotu AEON, Schaeffler'in Almanya'daki "İnsanoid Spor Salonu"na giriş yaptı. Bu adım, önümüzdeki yıllarda Schaeffler'in üretim tesislerinde en az 1.000 AEON insansı robotunun konuşlandırılması planının bir sonraki operasyonel aşamasını temsil ediyor.

Laboratuvardan Fabrika Katına: Zorluklar ve Çözümler​

İnsansı robotları karmaşık endüstriyel üretime entegre etmek, laboratuvar yetenekleri ile gerçek üretim hatlarında tekrarlanabilir, yüksek güvenilirlikli performans arasında bir köprü kurmayı gerektiriyor. Otonom robotik sistemleri fabrika genelinde ölçeklendirmek, çeşitli manipülasyon görevleri için robotları eğitmek, gerçek dünya kısıtlamalarına karşı performansı doğrulamak ve entegrasyon sırasında operasyonel kesintileri önlemek gibi teknik ve operasyonel zorlukları beraberinde getiriyor.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için Hexagon Robotics ve Schaeffler, Nisan 2026'da duyurulan stratejik ortaklıklarını temel alarak bir iş birliği başlattı. Bu ortaklık, Hexagon Robotics'in yapay zeka destekli robotik geliştirmeleri ile Schaeffler'in hem son kullanıcı üretici hem de gelişmiş hareket ve aktüatör teknolojileri tedarikçisi rolünü birleştiriyor.

İnsanoid Spor Salonu: "Eğit → Doğrula → Dağıt" Çerçevesi​

Teknik çözüm, yapılandırılmış bir "Eğit → Doğrula → Dağıt" çerçevesi altında faaliyet gösteren özel bir endüstriyel test ve eğitim tesisi olan İnsanoid Spor Salonu'nda yoğunlaşıyor. Robotik zekayı gelişmiş mekanik hareket bileşenleriyle uyumlu hale getirmek için sorumluluklar ortaklar arasında paylaştırılıyor:

• Hexagon Robotics: AEON insansı platformunu, yazılım mimarisini ve taklit öğrenme modellerini sağlıyor.
  • Schaeffler: Endüstriyel test ortamını, temsili fabrika iş akışlarını, operasyonel entegrasyon ekiplerini ve AEON platformu için gelişmiş aktüatör teknolojisini sağlıyor.

Sistem düzeyinde, AEON kontrollü spor salonu ortamında taklit öğrenme ve tekrarlanan uygulama yoluyla yeni endüstriyel yetenekler öğreniyor. Platform, Schaeffler'in fabrika katından doğrudan türetilen temsili üretim uygulamalarını kullanarak robot politikalarını geliştiriyor ve doğruluyor. Bu dağıtım öncesi eğitim modeli, dahili mühendislik ekiplerinin insansı robotları entegre etmek, denetlemek ve sürdürmek için gereken operasyonel uzmanlığı oluşturmasına olanak tanırken, yeni becerilerin canlı dağıtımdan önce güvenilirlik kriterlerini karşılamasını sağlıyor.

Gelecek Planları: Hızlı Dağıtım ve Ölçeklendirme​

Uygulama stratejisi, önümüzdeki altı ay içinde Schaeffler bünyesindeki birden fazla üretim kullanım durumunda AEON dağıtımını hızlandırmaya odaklanıyor.

İnsanoid Spor Salonu, aktif üretim hatlarını kesintiye uğratmadan robot politikalarını nitelendirmek için dağıtım öncesi doğrulama geçidi görevi görüyor. Test tesisinde doğrulandıktan sonra, robotlar canlı üretim görevlerine geçecek ve Schaeffler'in küresel üretim ayak izinde en az 1.000 AEON insansı robotunun dağıtımını ölçeklendirmek için operasyonel bir yol oluşturacak.

Geri