Gelişim, birlikte başlar.

2025 Nisan Yeni Yatırımları ( Özel Sektör Yatırımları - Kamu Yatırımları )

Endüstri Vadisi

Endüstri Vadisi
2.04.2025İzmir Doğu Star Elektrik Üretim AŞ'ninYakıt Tesisi ve Toplama Ayırma Tesisi Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı Verildiİzmir Doğu Star Elektrik Üretim AŞ'nin, "Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi ve Toplama Ayırma Tesisi (TAT)" projesi için İzmir Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
8.04.2025TPAO'nun Sakarya Gaz Sahası Projesi Halkın Görüşüne AçıldıTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının, "Sakarya Gaz Sahası Deniz Tabanı Üretim Tesisleri Kapasite Artışı, Deniz Tabanı Nakil Hatları ve Kara Doğal Gaz İşleme Tesisi Entegre Projesi Revizyonu, Enerji Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Yüzer Üretim Tesisleri İlavesi" projesi ile ilgili ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.
8.04.2025Biotrend AŞ'nin Aliağa İleri Dönüşüm Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknoloji Sanayi AŞ'nin, "Aliağa İleri Dönüşüm Tesisi" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek ÇED süreci başlatıldı.
9.04.2025Erdemir'in Pilot Ölçekli Dikey Vibrasyonlu Briket Tesisi Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıEreğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ'nin (Erdemir) "Pilot Ölçekli Dikey Vibrasyonlu Briket Tesisi" projesi için Zonguldak Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
9.04.2025Merinos Halı AŞ'nin Halı ile İplik Üretimi, İplik ve Elyaf Boyama Tesisi Kapasite Artışı Projesi için İDK Toplantısı YapılacakMerinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Halı Üretimi, Çeşitli İplik Üretimi, İplik ve Elyaf Boyama Tesisi Kapasite Artışı" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 06 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
9.04.2025Hicri Ercili AŞ'nin Hidrojen Üretimi ile Hidrojen Peroksit Üretimi Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiHicri Ercili Deniz Nakliyat Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Hidrojen Üretimi ile Hidrojen Peroksit Üretimi" projesi için Balıkesir Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
10.04.2025Aliağa Belediyesinin Yat Limanı Projesi için Halkın Katılım Toplantısı YapılacakAliağa (İzmir) Belediyesinin, "Aliağa Yat Limanı" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki Halkın Katılım Toplantısı 08 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak.
10.04.2025Bilgin Yatçılık Ltd. Şti.'nin Tersane Kapasite Artışı Projesi için İDK Toplantısı YapılacakBilgin Yatçılık ve Turizm İşletmeciliği Ticaret Ltd. Şti.'nin, "Tersane Kapasite Artışı (İlave Dolgu, Bakım-Onarım ve Yüzer Havuz)" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 28 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
10.04.2025EGO'nun Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiAnkara Büyükşehir Belediyesi Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığının, "M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı" projesi için Ankara Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
11.04.2025Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi AŞ'nin Yapı Kimyasalları Üretimi ve Hammadde Kırma Eleme Tesisi Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıKalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Yapı Kimyasalları Üretimi ve Hammadde Kırma Eleme Tesisi" projesi için Mersin Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
11.04.2025Güneş Enerji Santrali Projelerindeki Yeni Gelişmeler Güneş Enerji Santrali (GES) Projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde yeni gelişmeler kaydedildi.
11.04.2025Rüzgar Enerji Santrali Projelerindeki Yeni GelişmelerRüzgar Enerji Santrali (RES) Projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde yeni gelişmeler kaydedildi.
11.04.2025DSİ 19. BM'nin Sivas Kurtlapa Barajı Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıDevlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge (Sivas) Müdürlüğünün, "Sivas Kurtlapa Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek ÇED süreci başlatıldı.
15.04.2025Hekimhan Madencilik AŞ'nin Demir Cevheri Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ve Pik Demir Üretimi Projesi Halkın Görüşüne AçıldıKoloğlu Holding AŞ'nin Bağlı Ortaklığı Hekimhan Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Demir Cevheri Zenginleştirme (Kalsinasyon) Tesisi Kapasite Artışı ve Pik Demir Üretimi" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.
15.04.2025AYGM Trabzon Raylı Sistem Hattı Yapımı için 2026 Yılında İhale Aşamasına GelecekAltyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), "Trabzon Raylı Sistem Hattı Yapımı" için 2026 yılında ihale aşamasına gelecek.
15.04.2025Tekirdağ TESKİ Şarköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapımı için İhale Hazırlık Çalışmalarını SürdürüyorTekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, “Şarköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapımı" için ihale hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
16.04.2025H2O International Enerji AŞ'nin Keçikaya Arşimet Burgu HES Projesi için İDK Toplantısı YapılacakH2O International Enerji AŞ'nin, "Keçikaya Arşimet Burgu Hidroelektrik Santrali (HES)" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 21 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
16.04.2025H2O International Enerji AŞ'nin Bozçakır Arşimet Burgu HES Projesi için İDK Toplantısı YapılacakH2O International Enerji AŞ'nin "Bozçakır Arşimet Burgu Hidroelektrik Santrali (HES)" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 21 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
16.04.2025TEİAŞ'ın Kocaeli-Makine OSB EEİH Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıTürkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğünün, "Kocaeli-Makine OSB (İki Ayrı Hat) Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH)" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
16.04.2025Kent Atık Geri Dönüşüm Enerji AŞ'nin Atık Yönetimi Tesisleri Projesi Halkın Görüşüne AçıldıKent Atık Geri Dönüşüm Enerji Üretim AŞ'nin, "Atık Yönetimi Tesisleri (Atık Depolama Sahası, Çamur Kurutma Tesisi ve ATY (Atıktan Türetilmiş Yakıt) Tesisi)" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.
17.04.2025TCDD GES Yapımı için İhale Hazırlık Çalışmalarını SürdürüyorDevlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, "Sarıdemir Güneş Enerji Santrali (GES) Yapımı" için ihale ilanında bulunacak.
18.04.2025Rüzgar Enerji Santrali Projelerindeki Yeni GelişmelerRüzgar Enerji Santrali (RES) Projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde yeni gelişmeler kaydedildi.
18.04.2025Güneş Enerji Santrali Projelerindeki Yeni GelişmelerGüneş Enerji Santrali (GES) Projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde yeni gelişmeler kaydedildi.
21.04.2025Eti Bakır AŞ'nin Depolama Amaçlı İlave Dolgu Alanı Projesi Halkın Görüşüne AçıldıEti Bakır AŞ Samsun İşletmesinin, "Depolama Amaçlı İlave Dolgu Alanı" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.
21.04.2025NG Kütahya Seramik AŞ'nin Seramik Karo Üretim Tesisi Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiNG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ'nin "Seramik Karo Üretim Tesisi" projesi için Kütahya Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
21.04.2025KGM 5. Bölgenin Çeşmeli-Kızkalesi Otoyol Kesimi Sanat Yapıları İlavesi, Asfalt ve Mekanik Plent Tesisi Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiKarayolları 5. Bölge (Mersin) Müdürlüğünün, "Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Sanat Yapıları İlavesi, Asfalt Plent Tesisi ile Mekanik Plent Tesisi" projesi için Mersin Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
21.04.2025KGM 6. Bölgenin Yozgat-Boğazlıyan İl Yolu Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıKarayolları (KGM) 6. Bölge (Kayseri) Müdürlüğünün, "Yozgat-Boğazlıyan İl Yolu" projesi için Yozgat Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
21.04.2025KGM 6. Bölgenin (Yerköy-Yozgat) Ayrımı-7. Bölge Hududu Boğazkale İl Yolu Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıKarayolları (KGM) 6. Bölge (Kayseri) Müdürlüğünün, "(Yerköy-Yozgat) Ayrımı-7. Bölge Hududu Boğazkale İl Yolu" projesi için Yozgat Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
21.04.2025EGO M2 Çayyolu-M3 Sincan Bağlantı Hattı Uygulamaya Esas Kesin Projeleri için AYGM'den Onay BekliyorAnkara Büyükşehir Belediyesi Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, "M2 Çayyolu-M3 Sincan Bağlantı Hattı Yapımı" için çalışmalarını sürdürüyor.
21.04.2025TCDD'nin Mardin-Nusaybin Demir Yolu Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıDevlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğünün, "Mardin-Nusaybin Demir Yolu" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek ÇED süreci başlatıldı.
22.04.2025DSİ 18. Bölgenin Isparta-Eğirdir Gölüne Yan Havzadan Su Aktarımı (Derivasyonu) Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıDevlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge (Isparta) Müdürlüğünün, "Isparta-Eğirdir Gölüne Yan Havzadan Su Aktarımı (Derivasyonu)" projesi için Isparta Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
22.04.2025EPDK Elektrik Piyasası Lisanslarındaki Yeni GelişmelerEnerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) Enerji Projelerinin Elektrik Piyasası Lisanslarında yeni gelişmeler kaydedildi.
22.04.2025Tutgu Gıda AŞ'nin Kırşehir Şeker Fabrikası İlave Buhar Kazanı Projesi için ÇED Süreci BaşlatıldıTutgu Gıda AŞ'nin, "Kırşehir Şeker Fabrikası İlave Buhar Kazanı (Kojenerasyon Ünitesi) (55,44 MWt Kapasiteden 132,99 MWt Kapasitesine Artış)" projesi için Kırşehir Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
22.04.2025TEİAŞ'ın Yeşilhisar-Ağaçören-Çayırhan EEİH Projesi için ÇED Olumlu Kararı VerildiTürkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğünün, "Yeşilhisar-Ağaçören-Çayırhan Elektrik Enerji İletim Hattı (EEİH) (Çift Hat)" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.
24.04.2025DSİ 19. Bölgenin Sivas Kurtlapa Barajı Projesi için Halkın Katılım Toplantısı YapılacakDevlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge (Sivas) Müdürlüğünün, "Sivas Kurtlapa Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki Halkın Katılım Toplantısı 22 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak.
24.04.2025İzmir İZSU'nun Dip Tarama Malzemesinin Çilazmak Dalyanı Rehabilitasyonu ve Restorasyonunda Kullanılması Projesi için ÇED Süreci Başlatıldıİzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün, "Dip Tarama Malzemesinin Çilazmak Dalyanı Rehabilitasyonu ve Restorasyonunda Kullanılması" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek ÇED süreci başlatıldı.
24.04.2025Eker Süt Ürünleri AŞ'nin Süt İşleme Tesisi Projesi için İDK Toplantısı YapılacakEker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Süt İşleme Tesisi" projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 09 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
24.04.2025Aslan Biyokütle Enerji AŞ'nin Biyogaz Tesisi, Organik Organomineral Gübre Üretim Tesisi Kapasite Artışı Projesi Halkın Görüşüne AçıldıAslan Biyokütle Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin, "Aslan Biyogaz Tesisi, Organik Organomineral Gübre Üretim Tesisi Kapasite Artışı" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.
25.04.2025Güneş Enerji Santrali Projelerindeki Yeni Gelişmeler Güneş Enerji Santrali (GES) Projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde yeni gelişmeler kaydedildi.
25.04.2025SYCS İnşaat Çimento Sanayi AŞ'nin Sarıpolat RES ve EDT Projesi için ÇED Olumlu Kararı VerildiSYCS İnşaat Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Sarıpolat Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT)" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.
28.05.2025Çimsa AŞ'nin Kalsiyum Alüminatlı Çimento Üretim Tesisi Kapasite Artışı Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiSabancı Holding'in iştiraki Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Kalsiyum Alüminatlı Çimento (CAC) Üretim Tesisi Kapasite Artışı" projesi için Mersin Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
28.05.2025DSİ 6. Bölgenin Bozyazı Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocağı Kırma-Eleme Yıkama Tesisi ve Beton Santrali Projesi Halkın Görüşüne AçıldıDevlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge (Adana) Müdürlüğünün, "Bozyazı Barajı (30,15 Hm3) ve Sulaması, Malzeme Ocağı (22,15 Ha), Kırma-Eleme Yıkama Tesisi ve Beton Santrali" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.
28.05.2025İzmir İZSU'nun Menemen Atık Su Arıtma Tesisi Kapasite Artışı Projesi için ÇED Süreci Başlatıldıİzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün, "Menemen Atık Su Arıtma Tesisi Kapasite Artışı" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek ÇED süreci başlatıldı.
29.05.2025Elazığ Belediyesinin Mekanik Ayırma, ATY ve Atık Yakma Tesisi Projesi için ÇED Olumlu Kararı VerildiElazığ Belediyesinin, "Mekanik Ayırma, Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) ve Atık Yakma Tesisi" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.
29.05.2025DSİ 21. Bölgenin Bodrum İçme Suyu Barajı Projesi için ÇED Olumlu Kararı VerildiDevlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge (Aydın) Müdürlüğünün, "Bodrum İçme Suyu Barajı ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme, Yıkama-Eleme Tesisi ve Beton Santrali" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.
30.05.2025Erdemir ve İsdemir Yatırımlarındaki Son GelişmelerOYAK Maden Metalürji, modern üretim tesisleri ve üretim teknolojisi ile dünyada rekabet edebilir ürünler üretiyor ve sürekli gelişme stratejisiyle yatırım faaliyetlerini sürdürüyor.
30.05.2025Orgachem Kimya AŞ'nin Su Bazlı Akrilik Polimerlerin Emülsiyon Polimerizasyonu ile Üretimi Projesi için ÇED Gerekli Değildir Kararı VerildiOrgachem Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Su Bazlı Akrilik Polimerlerin Emülsiyon Polimerizasyonu ile Üretimi" projesi için İstanbul Valiliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.
30.05.2025Mersin MESKİ'nin Silifke Atık Su Arıtma Tesisi Revizyonu ve Kapasite Artışı Projesi İçin ÇED Olumlu Kararı VerildiMersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, "Silifke Atık Su Arıtma Tesisi Revizyonu ve Kapasite Artışı" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Geri