Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Agile Robots, thyssenkrupp Automation Engineering’in Avrupa ve Kuzey Amerika Varlıklarını Satın Aldı

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776744071656-69de7c26a8331f02120c51f4-agilerobots.png

Agile Robots, thyssenkrupp Automation Engineering’in Avrupa ve Kuzey Amerika’daki varlıklarını satın alarak tüketici elektroniği, medikal teknoloji ve lojistik gibi yeni büyüme pazarlarına girmeyi hedefliyor. Bu satın alma ile OEM iş ortaklıkları da güçlendirilmiş olacak.

Bu işlemle birlikte thyssenkrupp Automation Engineering, Agile Robots bünyesinde Krause Automation olarak faaliyetlerini sürdürecek. Agile Robots’un yapay zekâ destekli otomasyon teknolojileri, Krause Automation’ın 75 yılı aşkın mühendislik ve uygulama tecrübesiyle birleşecek.

Şirket, özellikle fiziksel yapay zekanın geliştirilmesi ve uygulanmasına odaklanacak. Fiziksel yapay zekâ, robotik ve yapay zekayı birleştirerek sadece önceden programlanmış komutları yerine getiren sistemler değil, çevresini algılayan, gerçek endüstriyel verilerden öğrenen ve gerçek zamanlı uyum sağlayan çözümler sunuyor.

Agile Robots CEO’su ve kurucusu Zhaopeng Chen, bu satın almanın fiziksel yapay zekanın küresel sanayiler için tam potansiyelini kullanma hedeflerini yansıttığını belirterek, "Sonuç olarak, her bileşeni zeki, birbirine bağlı ve sürekli öğrenen eksiksiz üretim sistemleri ortaya çıkıyor" dedi.

### Agile Robots ve Krause Automation Entegrasyonunun Önemi
    • Avrupa ve Kuzey Amerika’daki pazar genişlemesi
    • Tüketici elektroniği, medikal teknoloji ve lojistik sektörlerine odaklanma
    • 75 yılın üzerinde mühendislik deneyimi
    • Fiziksel yapay zekâ ile robotik ve yapay zekanın birleşimi
    • Gerçek zamanlı adaptasyon ve öğrenme yetisi

Bu adım, endüstriyel otomasyon ve robotikte yapay zekânın uygulama alanlarını genişletirken, daha akıllı ve esnek üretim sistemlerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor.

Geri