Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
Datalogic, endüstriyel otomasyon ve otomatize veri yakalama alanında lider bir firma olarak yeni fiber lazer markalama sistemi AREX400 AF'yi tanıttı. Bu sistem, farklı yükseklikteki parçaların markalanması sırasında manuel yeniden odaklama gereksinimini ortadan kaldırarak üretim süreçlerinde önemli kolaylık sağlıyor.
### AREX400 AF'nin Başlıca Özellikleri
- Yazılım kontrollü Ayarlanabilir Odak teknolojisi sayesinde markalama yazılımı üzerinden anında odak ayarı yapılabiliyor.
- Çalışma aralığı ±20 mm'den ±60 mm'ye kadar genişletilmiş, bu da farklı yükseklikteki çoklu yüzeyli parçaların müdahalesiz işlenmesini mümkün kılıyor.
- Geleneksel lazer markalama sistemlerinde manuel odaklama gereksinimi varken, AREX400 AF operatörlerin LIGHTER™ 9 yazılımı ile saniyeler içinde farklı geometrilere sahip parçaları işleyebilmelerini sağlıyor.
- Çok katmanlı ve farklı yükseklikteki parçalar tek döngüde markalanabilir; ek sabit/devreye alınmış eksenlere veya özel aparatlara ihtiyaç yoktur.
- Ürün veya parti değişimlerinde uzaklık ayarı yazılım üzerinden anında yapılabilir, üretim hatları kesintisiz çalışır.
- 3,5 kg ağırlığındaki hafif tarama kafası ve robotik kaliteli kablaj, robotik uygulamalar ve hareket halindeyken markalama için ideal konfigürasyonu sağlar.
- IP64 koruma sınıfına sahip kompakt tasarımı, sıkışık üretim hatları ve robotik ortamlara kolay entegrasyon imkanı sunar.
- TÜV sertifikalı Solid-State Safe Laser Off (SLO) modülü ile yüksek güvenlik ve dayanıklılık sağlar; aşınmaya bağlı arızasız çok sayıda güvenlik döngüsüne izin verir.
Datalogic Otomasyon Endüstrisi Lazer Markalama Ürün Müdürü Lorenzo Bassi, AREX400 AF'nin 2D ve 3D lazer markalama teknolojileri arasında yenilikçi bir çözüme dönüştüğünü belirterek, "Bu sistem çok adımlı iş parçalarında kalıcı ve dayanıklı işaretler üretme konusunda esneklik ve maliyet avantajı sunuyor" dedi.
AREX400 AF, lazer işaretlemede esnekliği artırarak üreticilerin otomasyonda yeni sınırlar keşfetmesini sağlıyor.