- Konu Yazar
Flex ve Teradyne Robotics, küresel üretimde akıllı otomasyonu hızlandırmak için işbirliğini genişletiyor. Bu genişletilmiş ortaklık kapsamında, Flex hem Teradyne Robotics çözümlerini kendi üretim tesislerinde kullanırken hem de dünya çapındaki Teradyne Robotics müşterileri için ölçeklenebilir otomasyon sistemlerini mümkün kılan önemli robotik bileşenlerin üretimini üstleniyor.
Teradyne Robotics markaları Universal Robots (UR) ve Mobile Industrial Robots (MiR), bu işbirliğinin merkezinde yer alıyor. Flex, UR için kritik bileşenler üretirken, aynı zamanda işbirlikçi endüstriyel robotlar (cobotlar) ve MiR otonom mobil robotlarını kendi üretim alanlarında kullanıyor. Bu birleşim, kesintisiz operasyonel geri bildirim sağlayarak robotik teknolojilerini geniş ölçekte doğruluyor ve başarılı otomasyon süreçlerinin hızlı şekilde çoğaltılmasını mümkün kılıyor.
### İşbirliği ve Üretim Gücü
Dennis Kirkpatrick (Flex, Lifestyle, Consumer Devices ve Core Industrial Başkanı), Flex ile Teradyne arasındaki 20 yılı aşkın işbirliğin ardından robotik ve akıllı otomasyona genişlemenin güçlü bir temel oluşturduğunu vurguladı. Kirkpatrick, bu ortaklığın Teradyne Robotics’in önde gelen teknolojileriyle Flex’in gelişmiş üretim yeteneklerini, küresel varlığını ve uygulama uzmanlığını bir araya getirdiğine dikkat çekti.
Flex, yarı iletken test platformlarında gelişmiş üretim ve sistem entegrasyonu ile küresel tedarik zinciri yönetimi sağlıyor. Ortaklığın otomasyon çözümlerine genişlemesi, artan karmaşıklık ve ölçek ihtiyaçlarına yanıt verirken, modern üretim operasyonlarına daha yüksek esneklik kazandırmayı hedefliyor.
### Teradyne Robotics ve Flex'in Vizyonu
Rodrigo DallOglio (Flex Operasyonel Mükemmellik ve Dönüşüm Başkanı), Teradyne Robotics ile yakın işbirliği sayesinde elektronik, endüstriyel ekipman ve veri merkezi altyapısı gibi kritik sektörlerde karmaşık üretim ortamlarına destek vererek akıllı otomasyonun ölçeklenebildiğini belirtti.
Jean-Pierre Hathout (Teradyne Robotics Grubu Başkanı) ise Flex’in kapsamlı üretim deneyiminin, global ölçek ve dayanıklı tedarik zinciri ile birleşmesinin akıllı otomasyonda ilerleme için ideal bir ortak yarattığını söyledi. İkili, üretim ortamlarında verimlilik, esneklik ve operasyonel dayanıklılığı artıran robotik teknolojilerin benimsenmesini hızlandırıyor.
### Geleceğin Otomasyonu için Yenilikler
Teradyne Robotics, işbirlikçi robotları ve AMR'lerine fiziksel yapay zeka teknolojilerini entegre ederek, üreticilerin artan operasyonel karmaşıklığı yönetmelerine yardımcı oluyor. Flex’in üretim uzmanlığı ve gerçek saha dağıtım ortamları ile bu yetenekler birleşerek, dinamik üretim ihtiyaçlarına yanıt veren, daha esnek ve akıllı otomasyon sistemlerinin doğrulama ve ölçeklenmesini hızlandırıyor.
### Teradyne Robotics ve Flex Hakkında
Flex: 30 ülkede faaliyet gösteren ve yüksek teknoloji üretimi ile tedarik zinciri çözümleri sunan bir üretim ortağıdır. Veri merkezleri için gelişmiş güç, soğutma ve ölçeklenebilir bilgi teknolojileri altyapısı sağlama konusundaki yenilikleri ile öne çıkmaktadır.
Teradyne Robotics: İşbirlikçi ve mobil robotik teknolojiler alanında lider, üretim süreçlerinde yenilikçi çözümler sunan küresel bir firmadır. Universal Robots ve Mobile Industrial Robots markaları ile üretim verimliliğini artırırken iş güvenliğini de geliştirir.