Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## HII ve Path Robotics İşbirliği ile İnsanlı ve İnsansız Gemi İnşasında Fiziksel Yapay Zeka Entegrasyonu
HII ile Path Robotics, kaynak işlemlerinde fiziksel yapay zekanın gemi inşasına entegrasyonunu incelemek üzere bir işbirliği protokolü imzaladı. Bu adım, üretim hızını artırarak denizcilik endüstrisini güçlendirmeyi ve gemi inşa iş gücünü geliştirmeyi hedefliyor.
HII ve Path Robotics, Ohio'nun Columbus kentinde gerçekleştirdikleri işbirliği protokolü töreninde, ileri seviye fiziksel yapay zeka ile otonom kaynak çözümlerini geliştirme yolunda kararlılık gösterdi. HII Deniz Sistemleri ve Kurumsal Strateji Yöneticisi Eric Chewning ile Path Robotics CEO'su Andy Lonsberry'nin de katıldığı törende, ABD Donanması'nın insanlı ve insansız gemi inşasında üretim hızının artırılması amaçlandı.
Chewning, "Path Robotics'in gelişmiş fiziksel yapay zeka modellerini iş gücümüzü desteklemek ve üretimi hızlandırmak için kullanmak konusunda heyecanlıyız. 2025'te gemi üretimi %14 arttı, 2026'da bu oranı %15 daha artırmayı planlıyoruz. Path Robotics gibi yeni ortaklarla çalışarak üretimimizi daha da hızlandırabiliriz," dedi.
### İşbirliği Alanları ve Stratejiler
- Otonom gemi inşası yeteneklerinin geliştirilmesi
- Otomasyona dayalı iş gücünün eğitilmesi
- Fiziksel yapay zekaya dayalı otonom kaynak sistemleri için fikri mülkiyet çerçevesinin oluşturulması
Şirketler ayrıca Path Robotics'in fiziksel yapay zeka modellerini, HII'nin insansız yüzey araçları ROMULUS hattı da dahil olmak üzere gemi inşasında kullanılan diğer ileri teknolojilerle entegre etmek üzerine araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapacak.
Path Robotics CEO'su Andy Lonsberry ise, "Kaynak işlemi otomasyonu sektörlerde en zor süreçlerden biridir ve gemi inşasında da istisna değildir. Path'in fiziksel yapay zekası, gerçek zamanlı dünyayı algılayıp anlayarak bu karmaşık koşullara uyum sağlıyor. HII ile birlikte savunma üretimini modernize etmek ve denizcilik sanayisini güçlendirmek için çalışmaktan gurur duyuyoruz," ifadelerini kullandı.
### Path Robotics Fizyolojik Yapay Zeka ve Uygulamaları
Path Robotics'in Obsidian modeli fiziksel yapay zeka, geleneksel endüstriyel robot kollarını, gerçek dünya koşullarına adapte olabilen, algılayan ve karar veren sistemlere dönüştürüyor. HII halen yüksek hassasiyetli kaynak işlemlerini insan destekli yaparken, otonom yapay zeka tabanlı kaynak teknolojisi iş gücünü destekleyerek üretimi hızlandırma potansiyeline sahip.
### HII Hakkında
- Amerika'nın en büyük gemi üreticisi
- ABD Donanması ve müttefikleri için en güçlü gemileri ve insansız sistemleri sağlıyor
- 140 yıllık güvenlik alanında tecrübe
- Virginia merkezli, 44.000 çalışan
### Path Robotics Hakkında
- 2018'de kuruldu
- Fiziksel yapay zeka tabanlı kaynak çözümleri geliştiriyor
- Üretim kapasitesini artırırken kaliteyi iyileştiriyor
- 300 milyon doların üzerinde yatırım aldı
- Yapay zeka, makine öğrenimi ve bilgisayar görüşü teknolojilerini kullanıyor
Bu stratejik iş birliği, ABD'nin ulusal güvenlik hedeflerine katkı sağlayarak hem kaynak iş gücünü hem de gemi üretim kapasitesini ileri taşıyacak önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.