Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Metal Ambalaj Kalitesi İçin Yapay Zeka Destekli Muayene Sistemleri

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776758704780-109455-antares1.jpg

## Metal Ambalaj Üretiminde Yapay Zeka Destekli Muayene ve İzlenebilirlik Teknolojileri

Antares Vision Group, 5-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında Almanya Essen'de gerçekleştirilecek Metpack 2026 fuarında, metal ambalaj üretimi için yapay zeka destekli muayene ve izlenebilirlik teknolojilerini tanıtıyor. Firmalar, otomatik muayene ve veri temelli izlenebilirlik sistemleriyle üretim hattının her aşamasında ürün kalitesini ve standartlarını güvence altına alıyor.

### Metal Ambalaj Üretim Aşamalarına Yönelik Muayene Sistemleri

• Cyclops sistemi, gıda ve içecek kutularının alt ve kapak bölümlerinin üretim sırasında yapısal ya da yüzey kusurlarını tespit ediyor.
    • DecoMatch sistemi, içecek kutularının üzerindeki baskı kalitesini ve renk tutarlılığını offline ortamda kontrol ediyor.
    • PolyView CTI sistemi ise aerosol kutularının boyun ve kenar gibi üst kısımlarındaki boyutsal doğruluk ve yüzey bütünlüğünü inceleyerek sızdırmazlık performansını garanti altına alıyor.

Bu sistemler; gıda, içecek ve aerosol sektörlerinde ambalaj güvenliği, raf ömrü ve fonksiyonelliğin korunmasına katkı sağlıyor.

### Yapay Zeka ile Muayene ve İzlenebilirlik Entegrasyonu

Antares Vision Group, donanım çözümlerinin yanı sıra, seri numaralandırma ve tüm tedarik zincirini kapsayan dijital izlenebilirlik sistemleri sunuyor. Bu sayede üreticiler, ürün ya da parti bazında takip ve yönetim imkanına sahip olarak yasal uyumluluk ve geri çağırma prosedürlerini destekliyor.

Yapay zeka, görsel örüntülerin ve üretim verilerinin analiziyle muayene süreçlerinde hata tespiti doğruluğunu artırıp yanlış pozitifleri azaltıyor. Bu da yüksek hızlı üretim ortamlarında daha tutarlı kalite kontrol sonuçları sağlıyor.

### Antares Vision Group’un Uygulama Odaklı Yaklaşımı

Uygulamalı Vision Corporation çatısı altında geliştirilen bu görüntü işleme sistemleri, kutu üretiminde doğruluk, operasyonel verimlilik ve kullanım kolaylığı gereksinimlerine odaklanıyor. Hem inline hem offline muayene ile izlenebilirlik özelliklerini birleştiren bu teknolojiler, paketleme üretiminde entegre kalite kontrol mimarilerine yönelik trendi yansıtıyor.

Bu entegre çözümler, üreticilerin karmaşık üretim süreçlerini yönetirken ürün tutarlılığını koruyabilmelerini sağlıyor.

Geri