Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 Otonom Mobil Robotlar (AMR) İçin Çığır Açan İş Birliği: Arrow ve STMicroelectronics Güçlerini Birleştirdi! 🚀

art_204_6df25ef511afca02e185a79bd061c57d.jpg

Endüstriyel otomasyonun geleceği, otonom mobil robotların (AMR) yaygınlaşmasıyla şekilleniyor. Ancak bu robotların geliştirilmesi, gerçek zamanlı hareket kontrolü ile yapay zeka işleme yeteneklerini bir araya getirme konusunda önemli zorluklar barındırıyor. İşte tam da bu noktada, sektörün iki devi Arrow Electronics ve STMicroelectronics, mühendislik hizmetleri iştiraki eInfochips ile güçlerini birleştirerek devrim niteliğinde bir adım attı: AMR'ler için ortak bir referans platformu geliştirdiler!

─────────────────────────

💡 Entegrasyon Zorluklarına Akıllı Çözüm​

Bu iş birliği, orijinal ekipman üreticilerinin (OEM) karşılaştığı entegrasyon problemlerine odaklanıyor. Geliştirilen platform, özel bir gerçek zamanlı kontrol mimarisini gelişmiş hesaplama modülleriyle birleştirerek, lojistik merkezleri, üretim tesisleri ve otomatik laboratuvarlar için otonom mobil robotların geliştirilmesini basitleştiriyor. Sistem, sensör füzyonu, konumlandırma ve güç düzenlemesini tek bir çatı altında koordine ederek, özel alt sistem doğrulama süreçleriyle ilişkili mühendislik risklerini en aza indiriyor.

⚙️ Teknik Mimari ve Sensör Füzyonu​

Platformun kalbinde, yüksek seviyeli işleme görevlerini (eş zamanlı konumlandırma ve haritalama dahil) yöneten bir NVIDIA Jetson Orin Nano işlem modülü bulunuyor. Bu modül, endüstriyel Robot İşletim Sistemi 2 (ROS 2) yığını üzerinde çalışıyor. Gerçek zamanlı motor hareketi ve düşük seviyeli sensör verisi toplama ise özel bir STM32 mikrodenetleyici kartı tarafından sağlanıyor.

• []Hareket Kontrolü: Çift fırçasız doğru akım (BLDC) motor sürücüleri, STSPIN32 ve STDRIVE kontrolörleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu kontrolörler, entegre mikro-elektromekanik sistemler (MEMS) atalet ölçüm birimleri (IMU), manyetometreler ve çevresel sensörlerden gelen geri bildirimlere dayanarak tekerlek hızlarını düzenliyor.

[
    ]Navigasyon: Birincil navigasyon hattı, harici lidar ve görüş sensörlerinden gelen verileri alıyor. Bu girdiler, Nav2 ve Cartographer algoritmaları aracılığıyla işlenerek dinamik engel kaçınma ve hassas iç mekan konumlandırması sağlıyor.
  • Güç Yönetimi: Elektriksel alt sistem, 24 voltluk operasyonlar için optimize edilmiş güç ve batarya yönetim devrelerine sahip. Ayrıca, 48 voltluk endüstriyel güç şebekelerine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış bir mimari yolu da bulunuyor. Bu güç dağıtım sistemi, tahrik motorlarına tutarlı akım sağlarken, dijital hesaplama bileşenleri için izole gerilim raylarını koruyor.

📊 Neden Bu Platform Önemli?​

Bu referans platform, geliştirme süresi ve bileşenler arası birlikte çalışabilirliğin kritik olduğu bir pazar segmentine hitap ediyor. Geleneksel yaklaşımlarda, endüstriyel tek kartlı bilgisayarlar kullanan geliştiricilerin güç dağıtım kartlarını bağımsız olarak tasarlaması, özel motor sürücü soyutlama katmanları yazması ve sensör zamanlama senkronizasyonunu doğrulaması gerekiyordu. Ancak bu referans tasarım, tüm bu unsurları önceden entegre ederek büyük bir kolaylık sağlıyor.

Özellikle STSPIN32 gibi özel silikonların kullanılması, fiziksel kart alanını ve yayılım gecikmesini azaltarak, standart seri veri yolları üzerinden bağlanan ayrık mikrodenetleyici ve kapı sürücü düzeneklerine kıyasla önemli avantajlar sunuyor.

🎯 Sonuç​

Arrow ve STMicroelectronics'in bu iş birliği, otonom mobil robotların endüstriyel uygulamalara entegrasyonunu hızlandıracak ve geliştirme süreçlerini basitleştirecek önemli bir adım. Bu referans platform, geleceğin akıllı fabrikaları ve lojistik merkezleri için sağlam bir temel oluşturuyor.

Geri