- Konu Yazar
🛠️ Üretim Sektörüne Dijital Destek Çözümü 🛠️
Rockwell Automation, üretim tesislerindeki bakım, operasyon ve mühendislik ekiplerinin karşılaştığı zorluklara çözüm sunmak amacıyla TechConnectIQ Destek hizmetini duyurdu. Bu yeni dijital platform, endüstriyel otomasyon uzmanlarına 7/24 erişim sağlayarak, artan sistem karmaşıklığı ve nitelikli personel eksikliği gibi sorunlara uzaktan müdahale imkanı sunuyor.
🧠 Yapay Zeka Destekli Akıllı Çözümler 🧠
TechConnectIQ, yapay zeka araçlarını doğrudan mühendislik desteğiyle birleştirerek bakım süreçlerini ve arıza giderme sürelerini kısaltmayı hedefliyor:
- Uzman Erişimi: Web tabanlı interaktif araçlar, canlı teknik destek ve planlı mühendislik görüşmeleri ile anlık sorun giderme.
- Birleşik Varlık Görünürlüğü: myRockwellAutomation TechConnect portalı üzerinden kurulu taban takibi, aktif servis anlaşmaları ve geçmiş destek verilerine merkezi erişim.
- Yapay Zeka ve Dijital Araçlar: Yapay zeka destekli birleşik arama motorları, artırılmış gerçeklik (AR) görsel rehberliği ve eğitim videoları ile teknisyenlere fiziksel onarım ve bakım süreçlerinde rehberlik.
- Kademeli Destek Kapsamı: Donanım ve yazılım bakım sözleşmelerini Temel, Standart ve Profesyonel olmak üzere üç farklı hizmet katmanında birleştiriyor.
🌍 Küresel Yayılım ve Güvenli Bağlantı 🌍
TechConnectIQ Destek, Kuzey Amerika'daki tek lokasyonlu müşteriler için kullanıma sunuldu. 2027 yılı boyunca uluslararası pazarlara yayılması planlanıyor.
Modern endüstriyel uzaktan destek platformları, programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC), dağıtılmış kontrol sistemleri (DCS) ve insan-makine arayüzleri (HMI) gibi cihazlara güvenli, şifreli tüneller aracılığıyla uzaktan erişim sağlıyor. Bu sayede, uzaktan mühendisler, tesis içi güvenlik duvarı açılışlarına gerek kalmadan teşhis kayıtlarına erişebilir, gerçek zamanlı mantık yürütmeyi izleyebilir ve sistem olay günlüklerini analiz edebilirler.
Yapay zeka destekli teşhis motorları, ekipman kılavuzlarını ve operasyonel günlükleri indeksleyerek arıza kodları için kök neden analizini otomatikleştiriyor. Artırılmış gerçeklik iş akışları ise mobil veya giyilebilir cihazlar üzerinde mekansal haritalama ve bilgisayar görüşü algoritmalarını kullanarak fiziksel kontrol panellerine gerçek zamanlı terminal bağlantı şemaları ve modül değiştirme talimatları bindirerek insan hatası riskini azaltıyor.