- Konu Yazar
Schneider Electric, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile güçlerini birleştirerek, Lighthouse İşletim Sistemi (Lighthouse OS) Danışma Kurulu'nu ileriye taşıyor. Bu iş birliği, farklı büyüklükteki üreticilerin açık kaynaklı bir çerçeveyle modernleşmesini ve ölçeklenmesini hedefliyor.
Peki, nedir bu Lighthouse OS? Aslında, endüstriyel tesislerin kanıtlanmış başarılarını alıp, her üreticinin uygulayabileceği yapılandırılmış bir yol haritasına dönüştüren, açık kaynaklı ve pratik bir plan. WEF'in İleri Üretim ve Tedarik Zincirleri Merkezi tarafından, önde gelen OEM'ler, son kullanıcılar ve danışmanlık firmalarıyla birlikte geliştirildi.
Lighthouse OS, altı temel işletim prensibi üzerine kurulu:
Esnek ve sağlam süreçler: Değişen koşullara uyum sağlayabilen, dayanıklı operasyonlar.
Bağlantılı ve şeffaf akışlar: Veri ve bilgi akışının kesintisiz ve görünür olması.
Uçtan uca senkronizasyon: Tüm operasyonların uyumlu bir şekilde çalışması.
Gömülü sürdürülebilirlik: Çevresel ve sosyal sorumluluğun süreçlere entegrasyonu.
Öğrenen organizasyon: Sürekli gelişim ve adaptasyon kültürü.
Hızlandırılmış dijital ve veri yeteneği: Dijitalleşme ve veri analiziyle karar alma süreçlerinin güçlendirilmesi.
Bu prensipler, beş farklı operasyon seviyesinde yapılandırılmış. Şirketler, mevcut durumlarını değerlendirerek, hangi alanlara odaklanacaklarını belirleyebilir ve kendi hızlarında ölçeklenebilirler. Bu, sistem genelinde bir yaklaşım sunuyor.
Schneider Electric, 20 yılı aşkın süredir kendi işletim sistemini geliştiriyor. Bu sistem, şirketin Gartner'daki tedarik zinciri sıralamasında zirvede yer almasını ve dokuz WEF Lighthouse fabrikası tanınmasını sağladı. İşte bu derin uzmanlık, Lighthouse OS çerçevesine aktarılıyor.