Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

TwinThread'ten KPI Odaklı Üretim Optimizasyonu Çözümü

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1772046052066_1_sdloqcde.jpg

## TwinThread'ten KPI Odaklı Üretim Optimizasyonu Çözümü

Endüstriyel yapay zeka uzmanı TwinThread, üretim süreçlerini KPI'larla uyumlu hale getirip optimize eden yeni çözümü Perfect Centerline'ı tanıttı. Bu otomatik sistem, proses üreticilerinin üretim verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Perfect Centerline, endüstriyel yapay zeka kullanarak üretim parametrelerini izliyor, analiz ediyor ve ayarlıyor. Böylece, üretim sürecindeki dalgalanmalar azaltılıyor ve süreç stabilitesi yüzde 50-75 oranında artırılabiliyor. Sistem ayrıca anormalliklerin tespiti ve parametre optimizasyonunda gerçek zamanlı destek sağlıyor.

### Perfect Centerline Özellikleri
    • Üretim geçmiş verilerini analiz ederek "altın koşu" (golden run) standartlarını belirleme
    • Çoklu üretim koşullarında optimal ürün formülasyonlarını tespit etme
    • Üretim hedeflerine göre (verim maks., duruş süresi min.) parametre seçimi yapabilme
    • Parametre kontrolü: değirmen hızı, sıcaklık, nem, partikül boyutu, hat basıncı, pH, motor akımı, iletkenlik, mikser hızı gibi değerler
    • Kullanıcı dostu arayüz ile parametrelerin kabul edilebilir aralıklarla karşılaştırılması
    • İdeal set noktaları ve kritik parametrelerin belirlenmesi
    • AI destekli önerilen set noktalarını inceleyip uygulama imkanı
    • Aktif üretim koşullarının tek analiz panelinden izlenmesi
    • TwinThread advisor ile parametre trendleri, anormallikler ve sorun teşhisi
    • Anomalilerin geçmiş analizi ve parametre düzeltmeleri yapabilme

1772046052067_1_r6b3cn1v.jpg

Perfect Centerline, üretim hızında değer yaratma süresini kısaltmak, üretim koşulları arasındaki değişkenliği azaltmak ve güvenilir veri sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. TwinThread advisor ile gerçek zamanlı geçmiş veriler karşılaştırılarak performans artırıcı etkiler belirlenebilir.

TwinThread ayrıca, Uptime Optimization çözümüyle ekipman duruşlarının modellemesini sağlayıp, arızaların erken teşhisi ve önleyici tedbirler konusunda destek sunuyor. Örnek bir uygulamada, ambalaj ve gıda sektöründeki bir üretici proses stabilitesini artırmış, üretimi çoğaltmış ve malzeme kayıplarını azaltmıştır.

Perfect Centerline, TwinThread endüstriyel yapay zeka platformunun önemli bir parçası olarak, mühendislerin yapay zekanın önerdiği üretim koşullarını en iyi tarihsel verilerle karşılaştırıp onaylayarak en iyi sonuçları elde etmelerine olanak tanır.

Geri