- Konu Yazar
ZEISS'ten Sanal Sıkıştırma ve Kılavuzlu Tutma Kiti ile Ölçümde Yeni Bir Dönem!
ZEISS Endüstriyel Kalite Çözümleri, Virtual Clamping yazılımına getirdiği güncellemeler ve yeni Kılavuzlu Tutma Kiti ile komponent metrolojisinde çığır açıyor. Bu yenilikler, enjeksiyon kalıplı, döküm ve sac metal parçaların geometrik denetiminde esnek sıkıştırma imkanı sunuyor.
Fikstürlere Veda, Otomatik İş Akışına Merhaba! 👋
Bu entegre donanım ve yazılım sistemi, birçok endüstriyel denetim operasyonunda parçaya özel fiziksel sıkıştırma fikstürlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Geleneksel fikstürler yerine evrensel bir konumlandırma çerçevesi kullanarak:
[]Fikstür maliyetlerini düşürüyor.
[]Ölçüm kurulum sürelerini kısaltıyor.
[]İşçilik maliyetlerini azaltıyor.
Sistem, parçaları gerilimsiz bir durumda desteklerken, optik tarama için tekrarlanabilir konumlandırma kriterleri belirliyor. Mevcut Evrensel Pnömatik Sıkıştırma Cihazı (UPD) altyapısını kullanan Kılavuzlu Tutma Kiti, ZEISS ScanBox optik 3D ölçüm makinesi içinde otomatik metroloji döngülerini destekleyerek robot kontrollü denetim hücrelerinde tekrarlanabilir parça montajı sağlıyor.
Yarı Otomatik Kurulum ve Akıllı Yol Planlama 🤖
Kılavuzlu Tutma Kiti, hedef iş parçalarını dört adede kadar fiziksel temas noktasıyla sabitliyor. Yarı otomatik iş akışı, merkezi yazılım katmanı aracılığıyla yönetiliyor:
[
- ]Sanal Alan Haritalama: Yazılım, parçanın boyutlarına ve konumuna göre ölçüm plakası uzantılarını ve koruyucu çarpışma gövdelerini sanal ölçüm odasına otomatik olarak ekliyor.
[]Sıra Oluşturma: Sistem, operatörlerin parçaları 10 dakikadan daha kısa sürede konumlandırmasına olanak tanıyan özel bir kurulum ölçüm sırası oluşturuyor.
[]Robot Kontrollü Hizalama: Operatörler, yazılım tarafından oluşturulan montaj planlarına göre evrensel tutucuları ana döner tablaya monte ediyor ve gerilimsiz parça denetimi için robot kontrolü aracılığıyla hizalama ölçüm sırasını uyguluyor.
Parametrik Deformasyon Modellemesi ile Gerçekçi Analizler 📊
Güncellenen yazılım paketi, ağırlık kuvveti dengeli bir ağı değerlendirebilen gelişmiş algoritmalar içeriyor. Bu sayede parçalar, simüle edilmiş araç montaj senaryolarında sanal olarak sıkıştırılabiliyor. Yapısal hesaplamaların temel matematiksel çerçevesi, ampirik optik ölçüm verilerine referansla tamamen parametrik bir deformasyon modeline dayanıyor. Bu da bir araç gövdesinin kritik sac metal aksamlarında gerçekçi sapma denetimi sağlıyor.
Geleneksel Yöntemlere Karşı Üstünlük 💪
Esnek parçaların geleneksel denetimi, sac metal veya plastik parçaları nominal tasarım amaçlarına göre sıkıştırmak için sert fiziksel kontrol fikstürleri gerektirir. Bu fikstürler, tam yüzey optik görüş erişimini engeller ve manuel sıkıştırma kuvveti sapmalarına bağlı hizalama varyasyonları oluşturur. ZEISS'in yeni yaklaşımı, bu sınırlamaları aşarak, yapısal üretim geri yaylanmasını yerçekimi kaynaklı sarkmadan ayırabiliyor.
Manuel sayısal ayarlamalar veya ayrı CAD morflama modülleri gerektiren geleneksel metroloji denetim modüllerine kıyasla, bu güncellenmiş yaklaşım donanım konumlandırmasını otomatik sanal oda çarpışma oluşturma ile birleştiriyor. Otomatik plaka uzatma planlaması, fiziksel takım kurulum süresini 10 dakikanın altına indirerek daha hızlı bir uygulama yolu sunuyor.
Ayrıca, standart sonlu elemanlar analizi metroloji eklentileri, kısıtlanmamış ağ taramalarını harici olarak işlerken, ZEISS'in entegre parametrik deformasyon modeli, sac metal aksamların doğrudan gerçek-nominal karşılaştırmalarını mümkün kılıyor. Bu mimari, birincil denetim arayüzünden çıkmadan yerçekimi telafisini ve sanal kısıtlama durumlarını hesaplayarak veri dönüştürme hatalarını ortadan kaldırıyor ve karmaşık otomotiv sac metal elemanları için eksiksiz bir parametrik revizyon geçmişi sağlıyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: