Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Confocal Hassas Ölçüm ile Endüstriyel Inline Kontrol Gelişiyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1772064228067_0_8ocvpmeo.jpg

## Confocal Hassas Ölçüm ile Endüstriyel Inline Kontrol Gelişiyor

Micro-Epsilon, yüksek hassasiyet gerektiren seri üretim ve endüstriyel denetim süreçleri için yeni confocal-kromatik kontrolörler ve sensör sistemleri ile portföyünü genişletti.

Yeni IFC2412 ve IFC2417 model 2 kanallı confocalDT kontrolörler ile IFD2410 ve IFD2415 all-in-one sensör sistemleri, Ethernet veri çıkışı entegre edilerek otomatik üretim ortamlarına kolay entegrasyon sağlıyor. Bu ürünler özellikle yarı iletken üretimi, batarya hücresi imalatı ve mekanik mühendislikte optik kalite kontrol uygulamalarına yönelik tasarlandı.

### Genişletilmiş Fonksiyonellik

Yeni kontrolörler, tek cihazla çift taraflı kalınlık ölçümü yapabilen 2 kanallı modellerle portföyü tamamlıyor. Entegre işlem fonksiyonları sayesinde ölçüm değerleri doğrudan hesaplanabiliyor, bu da ek donanım ihtiyacını azaltıp sistemlerin daha kompakt tasarlanmasını sağlıyor.

Confocal-kromatik sensör teknolojisi, yansıyan ışığın spektral analizine dayanarak şeffaf veya yansıtıcı yüzeylerde bile yüksek hassasiyetli ölçümler sunuyor. Bu yöntem, kritik kalite parametrelerinin sürekli takibi için otomatik inline kontrol sistemlerinde yaygın şekilde kullanılmaktadır.

### Teknik Özellikler

• IFC2412 kontrolör: 2 ölçüm kanalı
    • Ayarlanabilir ölçüm hızı: 8 kHz'e kadar
    • Ölçüm çözünürlüğü: 2 nm'ye kadar
    • IFC2417 kontrolör: 25 kHz ölçüm hızı destekli
    • Çoklu tepe ölçümleri ile aynı anda 5 malzeme katmanına kadar analiz
    • CCD hattı aktif pozlama kontrolü ile zorlu yüzeylerde bile stabil ölçüm
    • IP40 dayanıklı alüminyum gövde
    • DIN rayına montaj imkanı

### All-in-One Sensör Sistemleri

IFD2410 ve IFD2415 sistemleri, entegre Ethernet arayüzü ile güçlendirildi. 32 bit çözünürlükte ölçüm verileri doğrudan dijital üretim ağlarına ve veri odaklı kalite kontrol sistemlerine aktarılabiliyor.

Kompakt tasarımları sayesinde fiber optik kabloya ihtiyaç duymadan, makineler ve üretim sistemlerine yerden tasarruf sağlayan inline montaj yapılabiliyor. Ayrıca EtherCAT, PROFINET ve EtherNet/IP gibi endüstriyel saha veri protokolleri de entegrasyona olanak tanıyor.

### Dijital Üretim Ortamlarına Entegrasyon

Müşteri odaklı yazılım ortamlarına entegrasyon, MEDAQLib yazılım ve sürücü kütüphanesi ile destekleniyor. Bu sayede gerçek zamanlı veri işleme ve otomatik kontrol sistemleri ile bağlantı sağlanarak kapalı döngü kalite kontrol süreçlerine kolay adapte olunabiliyor.

Micro-Epsilon'in yeni confocal-kromatik kontrolörleri ve sensör sistemleri, modern endüstriyel üretimde yüksek hassas optik ölçüm, kompakt sistem dizaynı ve standartlaştırılmış iletişim arayüzleri ile ölçeklenebilir otomasyon çözümlerine yanıt veriyor.

Geri