Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Kai Bisgwa, VDMA Robotik Yönetim Kurulu Üyeliğine Atandı

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1770923093973_0_uaci5y6z.png

## Kai Bisgwa, VDMA Robotik Yönetim Kurulu Üyeliğine Atandı

KUKA Deutschland GmbH'nin DACH bölgesi başkanı Kai Bisgwa, VDMA Robotik bölümünün yeni yönetim kurulu üyesi oldu.

### VDMA Robotik Yönetim Kurulu'na Yeni Katılım

Frankfurt, 12 Şubat 2026 - KUKA Almanya'da DACH bölgesi başkanı olarak görev yapan Kai Bisgwa, VDMA Robotik Grubu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Bu atama ile Bisgwa, VDMA Robotik Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Erich Schober'in yerine geçti.

Kai Bisgwa, "Robotik, Alman ve Avrupa ekonomisinin rekabet gücü için kritik bir öneme sahip. Bu nedenle atanmaktan memnunum ve Robotik Grubu içinde katkı sağlamayı, robotik teknolojisinin geleceğini şekillendirmede aktif rol oynamayı dört gözle bekliyorum. Diğer şirketlerle ve politika yapıcılarla sürekli iletişim benim için çok önemli" dedi.

### VDMA Hakkında

VDMA, Almanya ve Avrupa'da 3500 mekanik ve tesis mühendisliği şirketini temsil ediyor. Sektör, yenilikçilik, ihracata odaklanma ve KOBİ yapısıyla öne çıkıyor. AB-27 içinde yaklaşık 3 milyon, bunların 1,2 milyonu Almanya'da çalışıyor. Bu sayı ile mekanik ve tesis mühendisliği, sermaye malı endüstrileri arasında en büyük işveren konumunda.

Avrupa Birliği genelinde sektör yaklaşık 870 milyar avro ciroya sahip. Satılan makinelerin %80'i yerli üretim tesislerinden geliyor.

### VDMA Robotik Hakkında

VDMA Robotik, VDMA Robotik + Otomasyon ticaret biriminin bir parçası olarak 160 üyeye sahip. Üyeler, robot üretiminden robot sistem entegrasyonuna ve robotik ürünlere kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Robotik, yüksek inovasyon, pazar büyümesi ve hızlı teknik gelişmelerle karakterize ediliyor.

Ayrıca, sektör oyuncularını bir araya getirerek güvenlik standartları, OPC UA ve insan-robot işbirliği gibi önemli gelecek konuları üzerinde çalışılıyor. Temel faaliyetler arasında istatistik analizleri, pazar araştırmaları, pazarlama, standart geliştirme, halkla ilişkiler, araştırma, trend çalışmaları, fuar politikası ve etkinlik organizasyonları yer alıyor.

Geri