- Konu Yazar
Siemens, DrinkPAK ile iş birliği yaparak Fort Worth, Teksas'taki yüksek kapasiteli içecek dolum tesisinde entegre otomasyon ve enerji altyapısı çözümlerini hayata geçirdi. Bu ortaklık, üretim verimliliği, güvenilirlik ve enerji kullanımında iyileştirmeler sağlamak üzere tasarlandı.
### Üretimde Yüksek Verim için Entegre Otomasyon
DrinkPAK, dakikada 3.000 kutu dolum kapasitesine sahip büyük ölçekli sözleşmeli üretim tesisleri işletiyor. Artan taleple birlikte, farklı tesislerde aynı kalite ve kesintisiz üretim sürekliliğini sağlamak için sıkı entegre otomasyon sistemleri gerekiyor.
Fort Worth tesisi, Siemens'in otomasyon ve enerji teknolojilerini kullanarak partiler halinde üretim, dolum, test ve dağıtım süreçlerini destekliyor. Bu yapı, DrinkPAK'ın Kaliforniya, Teksas ve Pennsylvania'daki (planlanan) tesislerinde standart işlemler yürütülmesini mümkün kılıyor.
### Reçete Tabanlı Süreç Kontrolü
Uygulamanın temelini Siemens'in bira ve içecek endüstrisine yönelik BRAUMAT proses kontrol sistemi oluşturuyor. Sistem, reçeteye dayalı üretim akışlarını otomatikleştirerek yüksek kalite ve etkin süreç yönetimi sağlıyor.
BRAUMAT, PLC ve HMI'ları entegre ederek gerçek zamanlı izleme, raporlama ve kontrol imkanı sunuyor. Operatörler, üretim parametrelerini dinamik olarak yönetebiliyor, küçükten büyüğe farklı üretim hacimlerine ölçeklenebiliyor.
### Enerji Altyapısı ve Akıllı İzleme
Siemens, elektrik dağıtım panoları ve ölçüm sistemleri kurarak enerji kullanımını gerçek zamanlı izleme olanağı sağlıyor. Bu sayede enerji tüketimi izlenip optimizasyon yapılabiliyor.
Enerji yönetimi, sürekli yüksek üretimle çalışan tesislerde enerji verimliliğini artırmak için güç dağıtımını operasyonel ihtiyaçlara göre ayarlıyor.
### Otomatik İç Lojistik ve AGV Entegrasyonu
DrinkPAK, E80 Group tarafından sağlanan otomatik yönlendirmeli araç (AGV) sistemleriyle palet hareketleri ve depo lojistiğini yönetiyor. Siemens PLC'leri, bu sistemlerin kontrol ve iletişimini sağlayarak araçlar, sensörler ve güvenlik sistemleri arasındaki koordinasyonu mümkün kılıyor.
HMI'lar, operatörlere sistem durumu ve tanı bilgisi sunarak sorunların hızlı çözümüne ve öngörücü bakım stratejilerine destek veriyor. Bu entegrasyon, üretim hatları ile depo operasyonları arasında sorunsuz bağlantı sağlıyor.
### Çok Tesisli Operasyonlar için Ölçeklenebilir Mimari
Siemens donanım ve yazılımlarının standardizasyonu, üretim, lojistik ve enerji sistemleri arasında uyumluluğu sağlıyor. Bu da bakım kolaylığı ve büyümeye açık bir yapı sunuyor.
Otomasyon, altyapı ve finansal çözümlerin birleşimi, yatırıma paralel ilerleyen kademeli genişleme ve sistem güvenilirliği avantajları sunuyor.
### Siemens ve DrinkPAK İş Birliği Sonucu
- Yüksek hızda dakikada 3.000 kutuya kadar üretim kapasitesi
- Reçete tabanlı BRAUMAT proses kontrolü ile tutarlı kalite
- Gerçek zamanlı enerji izleme ve optimizasyon
- AGV destekli otomatik iç lojistik
- Çoklu tesisler arasında standart ve ölçeklenebilir otomasyon altyapısı
Bu inovatif otomasyon platformuyla DrinkPAK, içecek üretiminde operasyonlarını modernize ederken verimliliği ve sürdürülebilirliği artırıyor.